ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεύθυνος του Έργου

Δρ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414,

GR-26504, Πάτρα, Ελλάδα

Τηλ. : +30 2610-965 264    

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Η ISOMAT είναι μία ελληνική παραγωγική εταιρία δομικών χημικών και κονιαμάτων με πολυεθνικό χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες δομικών υλικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με 3 παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία, 7 θυγατρικές εταιρίες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία και εξαγωγικές πωλήσεις σε περισσότερες από 55 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρία παράγει και διαθέτει ένα μεγάλο εύρος προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας σε προσιτές όμως τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή.

Συγκεκριμένα παράγει και διαθέτει τις εξής 6 βασικές κατηγορίες προϊόντων:

  • Στεγανωτικά Υλικά
  • Χρώματα και Σοβάδες
  • Κόλλες και Αρμόστοκοι
  • Επισκευαστικά Υλικά
  • Βελτιωτικά Πρόσμικτα
  • Επιστρώσεις Δαπέδων

Η ISOMAT δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία και στη συνεχή ανάπτυξη νέων προϊόντων. Για το λόγο αυτό διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, επανδρωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και αποτελούμενο από 5 διαφορετικά χημεία, στα οποία αναπτύσσονται κάθε χρόνο νέα προϊόντα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων του οικοδομικού κλάδου, ενώ προβαίνει σε βελτιώσεις των υφιστάμενων προϊόντων αν κριθεί αναγκαίο.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το αντικείμενο του παρόντος έργου είναι η παρασκευή θερμομονωτικού επιχρίσματος με εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες για εφαρμογή στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Θα αναπτυχθεί καινοτόμο τεχνητό αδρανές υλικό «οιονεί-αερογέλης» με εξαιρετικά χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, τουλάχιστον υπο-τριπλάσια από τα προαναφερθέντα συμβατικά αδρανή υλικά που χρησιμοποιούνται στα υπάρχοντα θερμομονωτικά επιχρίσματα.

Ως τελικός στόχος του παρόντος έργου τίθεται η πιλοτική παραγωγή του εν λόγω θερμομονωτικού επιχρίσματος, στην πορεία ανάπτυξης ενός καινοτόμου εμπορικού προϊόντος που θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας της συμμετέχουσας επιχείρησης προς τις διεθνείς αγορές. Αυτό ο στόχος θα είναι τα αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ τριών ακαδημαϊκών φορέων (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΑΠΕΛ) και μιας σημαντικής εταιρείας του χώρου των οικοδομικών υλικών, της ISOMAT ABEE.

 

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το κυρίως campus βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 430.000 m2, ενώ ορισμένες από τις εγκαταστάσεις του, είτε εκπαιδευτικές είτε διοικητικές, βρίσκονται εκτός της πανεπιστημιούπολης ή σε άλλες πόλεις. Συνολικά περιλαμβάνει 10 σχολές, που συγκροτούνται από 40 τμήματα και 1 μονοτμηματική σχολή. Λειτουργούν 61 Κλινικές (Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής), 295 θεσμοθετημένα Εργαστήρια και 23 Σπουδαστήρια. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ., μία από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, μαζί με τις 45 περιφερειακές βιβλιοθήκες των Τμημάτων και των Σχολών (17 εκ των οποίων θεσμοθετημένες) συγκροτούν το σύστημα βιβλιοθηκών του A.Π.Θ. Στο ΑΠΘ λειτουργούν 41 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών και 92 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε μεμονωμένα τμήματα, αλλά και διατμηματικά, διαπανεπιστημιακά και διεθνή. Υπάρχουν ακόμη 23 συνεργασίες με ξένα Ιδρύματα για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών, Ελλήνων και ξένων υποψήφιων διδακτόρων με συνεπίβλεψη. Στις Σχολές και στα Τμήματα του φοιτούν σήμερα 73.930 φοιτητές, εκ των οποίων οι 65.026 παρακολουθούν προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 8.472 μεταπτυχιακά προγράμματα (εκ των οποίων, οι 3.952 είναι υποψήφιοι διδάκτορες). Tο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) ανέρχεται σε 2.024 άτομα, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.Δ.Π.) σε 287 άτομα και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό σε 53. Στο εκπαιδευτικό έργο συνεπικουρούν ακόμη 134 μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (E.Τ.Ε.Π.) ενώ στη διοίκηση εργάζονται 245 μόνιμοι υπάλληλοι και 294 με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).